Zelenskyi - Koko tarina

- Mika Kulju

Arvostelu 3.9
5h 47min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

”Minä tarvitsen ammuksia, en kyytiä.”

Näin vastasi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Yhdysvaltojen tarjoukseen noutaa hänet pois Kiovasta Venäjän hyökkäyksen keskeltä. Venäjän hyökkäys naapurimaataan kohtaan oli raaka ja törkeä, mutta Zelenskyin esimerkin mukaisesti ukrainalaiset päättivät taistella. Jo parin ensimmäisen taistelupäivän aikana Ukrainan nuorekkaasta presidentistä kasvoi kansainvälinen elävä legenda ja esikuva kaikille vapautta arvostaville eurooppalaisille. Rohkeutensa ansiosta hän on meidän aikamme kunnioitetuin eurooppalainen valtiomies.

Volodymyr Zelenskyi - Koko tarina on elokuvakäsikirjoituksen arvoinen, suorastaan ihmeellinen tarina elämän tarjoamista yllättävistä onnistumisen mahdollisuuksista ja traagisista käänteistä. Zelenskyi oli näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja, jolla ei ollut käytännössä mitään kokemusta politiikasta. Hän esitti Ukrainan presidenttiä suositussa tv-sarjassa Kansan palvelija, jonka roolin hän omaksui itselleen myös todellisessa elämässä.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen Zelenskyi valittiin Ukrainan presidentiksi vuonna 2019 ja koko hänen kaudelleen on ollut tunnusomaista Venäjän yritys vaikuttaa maan sisäpolitiikkaan ja ulkopolitiikkaan. Tulehtuneet välit puhkesivat Venäjän hyökkäyssodaksi 24. helmikuuta 2022. Tuo päivämäärä jää ikuisiksi ajoiksi Euroopan historiaan ratkaisevana käännekohtana, joka syöksi ihmiskunnan kolmannen maailmansodan partaalle.

Tämä kirja on kuvaus miehestä, joka joutuu kantamaan Euroopan nykyhistorian raskaimman roolin vapauden esitaistelijana. Elämäkerta on myös huikea kasvutarina tv-sarjan näyttämöiltä todellisen elämän kansallissankariksi. Samalla kirja on tuoreimman eurooppalaisen sodan historia.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

5h 47min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

12.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Readme

ISBN Äänikirja:

9789523735057

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Zelenskyi - Koko tarina – Äänikirja

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Lukija ihan ok.

Mia

"Joskus vain käy niin että totuus on valmiina tutkijan subjektiivisessa mielessä, jota lähteet valjastetaan palvelemaan." Mika Kulju 30.9.2014

Toni

Mielenkiintoista

Tenho

Ok kirj

Ansku