Zelenskyi - Vapauden näyttämöllä- Serhi Rudenko

Arvostelu 3.9
6h 19min
135 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina.

Elämäkerta Ukrainan presidentti Zelenskyista kertoo, kuinka kaikkien tuntemasta näyttelijästä kasvoi maansa vapautta puolustava Ukrainan kansan henkinen johtaja. Toimittaja Antti Kurosen esipuhe taustoittaa, mitä kaikkea kriisin takana on.

Kansan palvelijasta vapaan maailman esimerkilliseksi johtajaksi noussut Volodymyr Zelenskyi on Ukrainan sodan aikana tehnyt vaikutuksen avoimuudellaan ja rohkeudellaan. Hän ei ole paennut eikä piiloutunut, vaan on kohottanut ukrainalaisten taistelutahtoa puolustamalla kaunopuheisesti kansakuntansa oikeuksia ja rakentamalla liittoumaa valtionpäämiehistä, jotka ovat valmiita auttamaan Ukrainaa. Kuka Volodymyr Zelenskyi oikeastaan on? Hänestä on kerrottu mediassa samoja tarinoita yhä uudelleen, mutta ne eivät selitä, kuka hän on, mistä hän tulee, miten hän oppi poliittiset taitonsa. Serhi Rudenko kuvaa tässä kirjassaan ihmisen naamioiden takana.

Serhi Rudenko on Ukrainan tunnetuimpia toimittajia. Hän on toiminut mm. Radio Svobodassa, avustanut Deutsche Welleä ja toiminut vuonna 2014 Maidanilla syntyneen Espreso tv:n päätoimittajana. Tällä Ukrainan harvoihin riippumattomiin televisioihin kuuluvalla kanavalla hänellä oli Venäjän suurhyökkäykseen asti viikoittain kaksi omaa ohjelmaa, joista toinen sai ensiesityksensä Rudenkon Youtube-kanavalla.

Vuonna 2008 Rudenko perusti Bukvojid-kirjallisuuspalvelimen. "Kirjaintensyöjä" kokoaa tietoa ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, arvosteluja, haastatteluja jne. Perustamisaikoinaan se oli yksi tärkeimpiä kirjallisuuden tiedotuskanavia Ukrainassa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Eero Balk
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 19min
Sivut:
135
Kielet:
suomi
Julkaistu:
23.8.2022
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520447311
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520447304

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Zelenskyi - Vapauden näyttämöllä – E-kirja, Äänikirja

Lukija oli hyvä. Mutta kirja oli aika tylsistyttävää kamaa, etenkin puolivälin pitkät kuvaukset tuttujen nimityksistä hallintoon.

Ville

Nimiluettelo oli jotenkin liian pitkä.

Tarja

Hyvä kuvaus näyttelijänäkökulmasta ajankohtaiseen henkilöön.

Pete

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen kirja.

Tuomas

Hyvä taustoitus presidentistä.

Timo

Lukemisen/kuuntelemisen arvoinen kirja

Matti

Kannattaa kuunnella. Hyvä lukija. Voi myös lukea. Aihehan on surullinen, mutta totuus lopussa seisoo.

Brita

Hyvin valaiseva kirja Ukrainan tilanteesta henkilöineen ja sodan historiasta. Kannattaa kuunnella. Erittäin hyvä lukija.

Pirjo